Шофиране по време на бременност

Обобщение

Може да продължите да шофирате през цялата бременност, освен, ако Вашия лекар изрично не Ви препоръчва, но може да се наложи да направите няколко корекции с напредването на бременноста. Ето няколко практически съвета, за да направите шофирането по-удобно, как да се научите да шофирате и да вземете шофьорски изпит, когато сте бременна.

careline icon circle

Съвет от експерт

Получете необходимата подкрепа в момента, в който се нуждаете от нея

Пътуване с кола

Ако се наслаждавате на бременност без усложнения, няма причина да спирате да шофирате. Може да продължите за толкова дълго, колкото се чувствате комфортно, стига да стигате волана и педалите. За някой жени симптомите по време на бременноста правят шофирането непрактично; – ако се чувствате много уморени, друг пример, ако страдате от сутрешно гадене или хиперемезис гравидариум. Винаги следвайте препоръките на Вашия лекар, ако не сте сигурни за нещо.

Безопасно шофиране по време на бременност

Ако се чувствате добре да продължите, ето как да направите шофирането по време на бременност по-удобно и безопастно:

  • Регулирайте седалката си според растежа на корема Ви. Легналото положение може да помогне, но се уверете, че все още можете да стигате волана.
  • Долната лента на колана трябва да минава под корема Ви, а не през него. Колана на рамото Ви трябва да е над него, върху гръдният кош.
  • Въздушните възглавниците трябва да бъдат включени, те все още са безопасни за Вас и Вашето коремче и ще Ви предпазят в случай на злополука.
  • Правете паузи, за да избегнете преумора. Ако страдате от подути глезени, разтягайте и свивайте краката си, за да стимулирате циркулацията, когато спрете
  • Когато се качвате и слизате от колата го правете бавно и се извивайте настрани докрай, за да може да сложите и двата си крака на земята преди да станете. Това ще помогне да се избегне разтягане на сухожилие в бедрата или таза, както и намаляването на дискомфорта.
  • Лумбална възглавница, поставена зад Вас, може да поддържа гръбнака , докато възглавница на опашната кост може да се използва, за да се повдигнете до по-удобен ъгъл.
  • Да бъдеш пътник може да влоши бременността при гадене. В този случай, вземете възглавница и се опитайте да спите по време на пътуването.
  • Уверете се, че винаги мобилният телефон е с Вас в колата и е зареден.
  • Поддържайте колата си. Ако е минало извеатно време от последният преглед, сега е удачно време колата да мине през сервиз.

В случай на злополука, колкото и незначителна, ако въздушните възглавници в колата се отворят по време на шофиране, веднага се обърнете към медицинско лице или потърсете спешна помощ.

contact aptaclub careline bulgaria

Бъдещето здраве на Вашето бебе започва тук

В Aptaclub вярваме, че опитът помага да се изгради устойчивост; че всяка нова среща, независимо дали по време на бременността или след раждането, може да оформи бъдещото развитие на Вашето бебе. С нашата научна експертиза ние можем да помогнем на Вас и Вашето бебе да прегърнете утрешния ден.

Свързани статии:

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.