Шофиране по време на бременност

Обобщение

Може да продължите да шофирате през цялата бременност, освен, ако Вашия лекар изрично не Ви препоръчва, но може да се наложи да направите няколко корекции с напредването на бременноста. Ето няколко практически съвета, за да направите шофирането по-удобно, как да се научите да шофирате и да вземете шофьорски изпит, когато сте бременна.

careline icon circle

Съвет от експерт

Получете необходимата подкрепа в момента, в който се нуждаете от нея

Пътуване с кола

Ако се наслаждавате на бременност без усложнения, няма причина да спирате да шофирате. Може да продължите за толкова дълго, колкото се чувствате комфортно, стига да стигате волана и педалите. За някой жени симптомите по време на бременноста правят шофирането непрактично; – ако се чувствате много уморени, друг пример, ако страдате от сутрешно гадене или хиперемезис гравидариум. Винаги следвайте препоръките на Вашия лекар, ако не сте сигурни за нещо.

Безопасно шофиране по време на бременност

Ако се чувствате добре да продължите, ето как да направите шофирането по време на бременност по-удобно и безопастно:

  • Регулирайте седалката си според растежа на корема Ви. Легналото положение може да помогне, но се уверете, че все още можете да стигате волана.
  • Долната лента на колана трябва да минава под корема Ви, а не през него. Колана на рамото Ви трябва да е над него, върху гръдният кош.
  • Въздушните възглавниците трябва да бъдат включени, те все още са безопасни за Вас и Вашето коремче и ще Ви предпазят в случай на злополука.
  • Правете паузи, за да избегнете преумора. Ако страдате от подути глезени, разтягайте и свивайте краката си, за да стимулирате циркулацията, когато спрете
  • Когато се качвате и слизате от колата го правете бавно и се извивайте настрани докрай, за да може да сложите и двата си крака на земята преди да станете. Това ще помогне да се избегне разтягане на сухожилие в бедрата или таза, както и намаляването на дискомфорта.
  • Лумбална възглавница, поставена зад Вас, може да поддържа гръбнака , докато възглавница на опашната кост може да се използва, за да се повдигнете до по-удобен ъгъл.
  • Да бъдеш пътник може да влоши бременността при гадене. В този случай, вземете възглавница и се опитайте да спите по време на пътуването.
  • Уверете се, че винаги мобилният телефон е с Вас в колата и е зареден.
  • Поддържайте колата си. Ако е минало извеатно време от последният преглед, сега е удачно време колата да мине през сервиз.

В случай на злополука, колкото и незначителна, ако въздушните възглавници в колата се отворят по време на шофиране, веднага се обърнете към медицинско лице или потърсете спешна помощ.

contact aptaclub careline bulgaria

Бъдещето здраве на Вашето бебе започва тук

В Aptaclub вярваме, че опитът помага да се изгради устойчивост; че всяка нова среща, независимо дали по време на бременността или след раждането, може да оформи бъдещото развитие на Вашето бебе. С нашата научна експертиза ние можем да помогнем на Вас и Вашето бебе да прегърнете утрешния ден.

Свързани статии:

Въпроси относно кърменето и храненето?

Можете да се свържете с нас и да зададете Вашите въпроси на нашата FB страница

x