Помощ след раждането

Как да помогнете на Вашата партньорка

Разберете как можете да помогнете на Вашата партньорка

Раждането е физически и психически изтощително както за Вас, така и за партньорката Ви и може да отнеме известно време след раждането, за да се приспособите към новия си начин на живот. Наистина е важно да подкрепяте емоционално партньорката си през първите няколко седмици след раждането, заедно с това да правите всичко възможно, за да помогнете с грижите за новия член на семейството.

Помощ в домакинските задължения

Един от най-добрите начини, с които можете да помогнете след раждането, е да се погрижите за домакинските задължения. Това може да  включва например подреждане на шкафове или хладилник, приготвяне на храната или просто поддържане на нещата в ред. Ще отнеме известно време, докато партньорката Ви се върне към нормалния ритъм на живот, така че тя наистина ще оцени помощта Ви.

Физическите ефекти

На Вашата партньорка ще й отнеме известно време да се възстанови напълно тялото си. Вместо да се втурва към отслабване, добре е първо да се успокои – тя ще се движи много, грижейки се за новороденото Ви бебе.

Няколко седмици след раждането е напълно нормално партньорката Ви да кърви или да чувства физически дискомфорт от наранявания по време на раждането. Също така не е необичайно жените да развият хемороиди, но те ще се изчистят за няколко седмици.

helping after the birth
Да станеш родител може да бъде истинско емоционално предизвикателство.

Когато партньорката Ви започне да отделя кърма, гърдите й могат да станат чувствителни и топли, като може да развие и напукани зърна. Вашата акушерка ще може да помогне на партньорката Ви с техниките за кърмене, така че я насърчавайте да попита, в случай че има някакви проблеми.

Промени в емоционалното състояние

Новите майки изпитват истинска смесица от чувства след раждането – всичко от еуфория до изтощение, от облекчение до тъга и от задоволство до безпокойство. Това може да бъде особено трудно през първите 10 дни след раждането, когато партньорката Ви е изтощена и се справя с хормонални промени. Това, което можете да направите е да бъдете до нея, да й помагате във всяка ситуация и да се опитвате да я разсмивате, за да поддържате настроението й приповдигнато.

Сексът след раждане

Партньорката Ви сама ще Ви уведоми кога е готова за секс, но през първите няколко седмици е вероятно да чувства доста дискомфорт. Също така може да се чувства изтощена и недоспала, докато се приспособява към новия си режим, така че най-доброто нещо, което трябва да направите, е да бъдете подкрепящ и търпелив.

contact aptaclub careline bulgaria

Бъдещето здраве на Вашето бебе започва тук

В Aptaclub вярваме, че опитът помага да се изгради устойчивост; че всяка нова среща, независимо дали по време на бременността или след раждането, може да оформи бъдещото развитие на Вашето бебе. С нашата научна експертиза ние можем да помогнем на Вас и Вашето бебе да прегърнете утрешния ден.

Свързани статии:

Пушене и употреба на алкохол по време на бременността

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.

Избери държава