Калкулатор на термина

Време за четене: 2 минути

Поздравления, Вие сте бременна!

Нашият калкулатор на термина ще Ви помогне да разберете кога е вероятно бебето Ви да се появи, и да можете да започнете да планирате предварително. Повечето бебета се раждат в рамките на една седмица от датата на термина.

bg

Момента, в който откриете, че сте бременна

Когато разберете, че сте бременна, може да се почувствате щастливи и развълнувани, или шокирани, объркани и разстроени. Чувствата, които изпитва всеки един са различни и индивидуални.

Някои реакции може да са причинени от промени в нивата на хормоните, които могат да Ви накарат да се чувствате още по-емоционални от обикновено.

Ако се чувствате тревожни или притеснени, би Ви помогнало да поговорите с някого или да прочетете повече по темата за психичното здраве по време на бременност.

Партньори

Партньорите също могат да преминат през смесени чувства или емоции, когато разберат, че сте бременна. На някои може да им е трудно да говорят за чувствата си, защото не искат да Ви разстроят. И двамата трябва да се насърчавате един друг, да говорите за своите чувства и всякакви притеснения, които имате относно бременността.

Въпреки това се чувствате, свържете се с професионалист като акушерка, личен лекар или друг гинеколог, за да започнете да получавате предродилна грижа. Това е грижата, която ще получите, до раждането на Вашето бебе.

Кога да споделите с близки важната новина

Може да споделите със семейството и приятелите си веднага щом Вие самата разберете, или да изчакате известно време, докато разберете и сте сигурни как се чувствате. Или може би, бихте искали изчакате първото си ултразвуково сканиране, когато сте бременна около 12 седмици, преди да споделите с близките около Вас.

Някой от Вашето семейство или приятели може да имат смесени чувства или да реагират по неочаквани начини на Вашите новини, затова може да пожелаете да обсъдите в детайли темата с Вашия гинеколог, личен лекар или друг здравен работник.

bremenna maika koremche divan

Как се определя термина на раждане?

Освен ако не сте следили Вашата овулация, е невъзможно да се определи кога сте заченали и следователно кога ще се появи бебето Ви. Ето защо използваме датата на последния Ви менструален цикъл и средната му продължителност , за да изчислим датата на Вашия термин на раждане.
pregled po vreme na bremennost

Ще се промени ли термина ми при първия ултразвуков преглед?

Ще получите по-ясна дата на термина при първото посещение на преглед с ултразвук. Макар, че е малко вероятно Вашето бебе да се появи на точно определената дата, повечето бебета се раждат в рамките на една седмица от датата на термина.

НАУКАТА ЗАД

Определяне на термина

Спонсорирано от Nutricia

Овулацията и зачеването обикновено се случват около две седмици след първия ден от менструацията, а средната бременност продължава между 37 седмици и 42 седмици. Използвайки тази информация, заедно със средната продължителност на Вашия менструален цикъл, ще можем да изчислим Вашия термин.

Последен преглед: 30-ти август 2019

Повече от нашите експерти

Присъединете се към Aptaclub във Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook, за да се присъедините към хилядите бъдещи и млади майки, които обсъждат и споделят своя опит.

Присъединете се към Aptaclub в Instagram

Последвайте AptaClub в Instagram и научете още много полезни съвети за здравето на Вас и Вашето дете!

Свързани статии:

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.