Калкулатор на термина

Време за четене: 2 минути

Поздравления, Вие сте бременна!

Нашият калкулатор на термина ще Ви помогне да разберете кога е вероятно бебето Ви да се появи, и да можете да започнете да планирате предварително. Повечето бебета се раждат в рамките на една седмица от датата на термина.

bg

bremenna maika koremche divan

Как се определя термина на раждане?

Освен ако не сте следили Вашата овулация, е невъзможно да се определи кога сте заченали и следователно кога ще се появи бебето Ви. Ето защо използваме датата на последния Ви менструален цикъл и средната му продължителност , за да изчислим датата на Вашия термин на раждане.
pregled po vreme na bremennost

Ще се промени ли термина ми при първия ултразвуков преглед?

Ще получите по-ясна дата на термина при първото посещение на преглед с ултразвук. Макар, че е малко вероятно Вашето бебе да се появи на точно определената дата, повечето бебета се раждат в рамките на една седмица от датата на термина.

НАУКАТА ЗАД

Определяне на термина

Спонсорирано от Nutricia

Овулацията и зачеването обикновено се случват около две седмици след първия ден от менструацията, а средната бременност продължава между 37 седмици и 42 седмици. Използвайки тази информация, заедно със средната продължителност на Вашия менструален цикъл, ще можем да изчислим Вашия термин.

Последен преглед: 30-ти август 2019

Свързани статии:

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.

Важна бележка с медицинска насоченост

Информацията на този уебсайт, включително, но без да се ограничава до текста, графиките, изображенията, връзките, аудио, видео, извлеченията, резултатите от каквито и да е прогнозни калкулатори или инструменти или средства за проверка на симптомите, предсказуемите дни и / или дати и други материали са за обща информация само за целите и не трябва да се разглежда като здравен или медицински съвет, диагноза или лечение за Вас и / или Вашето (нероденото) дете. На информацията, съдържаща се в този уебсайт, не може да се разчита и не е точна, нито специфична за Вас и / или Вашето (нероденото) дете. Винаги се съгласувайте с Вашия лекар или здравен работник във връзка с всякакви въпроси, които може да имате относно медицинско състояние и / или медицински симптоми. Никога не пренебрегвайте професионални медицински съвети или забавяйте търсенето им поради нещо, което сте прочели на този уебсайт или сте разговаряли с някой от нашите консултанти. В случай на (подозрение за) спешна медицинска помощ, незабавно се обадете на Вашия лекар или спешната помощ. Nutricia и нейните филиали не дават никакви гаранции, изявления или гаранции относно каквото и да е съдържание, предоставено на този уебсайт под каквато и да е форма, пълнотата, адекватността, пригодността, качеството, надеждността и точността на която и да е от информацията на този уебсайт. До степен, напълно разрешена от приложимите закони, Nutricia И нейните филиали изключват всички задължения, произтичащи от или във връзка с използването или злоупотребата с информацията или липсата на информация на този уебсайт.