Калкулатор на термина

Изчислете Вашия термин на раждане с помощта на нашия безплатен калкулатор!

Време за четене: 2 минути

Поздравления, Вие сте бременна!

Сега, когато знаете, че очаквате, вероятно сте любопитни да разберете приблизително кога бебето Ви ще се появи на бял свят. Нашият калкулатор за термин ще Ви помогне да изчислите приблизителната дата на раждане, така че да можете да започнете да броите дните до момента, в който ще се срещнете с Вашето бебе.

Чрез въвеждане на първия ден от последната Ви менструация и средната продължителност на менструалния Ви цикъл, нашият калкулатор ще може да изчисли датата на Вашия термин. След това календара на бременността ще Ви покаже в коя седмица сте бременна в момента и ще Ви предостави повече информация за това, което се случва през този период.

Изчислете датата на своя термин

Нашият калкулатор на термина ще Ви помогне да разберете кога е вероятно бебето Ви да се появи, и да можете да започнете да планирате предварително. Повечето бебета се раждат в рамките на една седмица от датата на термина.

Изчислете датата на раждане на детето ви.

Test 1

What's your due date?

Date (yyyy-mm-dd) should be within the upcoming 40 weeks
I don't know my due date

Изчислете датата на раждане на детето ви.

Кога е била датата на последната Ви менструация?

Уверете се, че датата, която сте въвели, е в рамките на последните 9 месеца

Каква е продължителността на Вашия цикъл?

reset

Изчислете датата на раждане на детето ви.

Твоята дата на термина

8 april 2018

Вие сте в седмица

Аз съм в друга седмица

You are in week

Want to stay up-to-date week by week?

Subscribe

You are already subscribed for our pregnancy newsletter

Момента, в който откриете, че сте бременна

Когато разберете, че сте бременна, може да се почувствате щастливи и развълнувани, или шокирани, объркани и разстроени. Чувствата, които изпитва всеки един са различни и индивидуални.

Някои реакции може да са причинени от промени в нивата на хормоните, които могат да Ви накарат да се чувствате още по-емоционални от обикновено.

Ако се чувствате тревожни или притеснени, би Ви помогнало да поговорите с някого или да прочетете повече по темата за психичното здраве по време на бременност.

Партньори

Партньорите също могат да преминат през смесени чувства или емоции, когато разберат, че сте бременна. На някои може да им е трудно да говорят за чувствата си, защото не искат да Ви разстроят. И двамата трябва да се насърчавате един друг, да говорите за своите чувства и всякакви притеснения, които имате относно бременността.

Въпреки това се чувствате, свържете се с професионалист като акушерка, личен лекар или друг гинеколог, за да започнете да получавате предродилна грижа. Това е грижата, която ще получите, до раждането на Вашето бебе.

Кога да споделите с близки важната новина

Може да споделите със семейството и приятелите си веднага щом Вие самата разберете, или да изчакате известно време, докато разберете и сте сигурни как се чувствате. Или може би, бихте искали изчакате първото си ултразвуково сканиране, когато сте бременна около 12 седмици, преди да споделите с близките около Вас.

Някой от Вашето семейство или приятели може да имат смесени чувства или да реагират по неочаквани начини на Вашите новини, затова може да пожелаете да обсъдите в детайли темата с Вашия гинеколог, личен лекар или друг здравен работник.

Въпроси относно датата на моя термин

bremenna maika koremche divan

Как се изчислява термина на раждане?

Овулацията обикновено настъпва около две седмици след първия ден от менструацията. Именно през този „плодороден“ период може да се случи зачеването. Въпреки че повечето бременности се случват две седмици по-късно, първият ден от последната Ви менструация се счита за първи ден на Вашата бременност. Нашият калкулатор на термина ще отброи 280 дни (40 седмици) след тази дата, за да определи Вашата приблизителна дата на раждане.

Защо е важно да знам датата на моя термин?

Информацията за датата на Вашия термин ще Ви помогне да наблюдавате растежа на Вашето бебе и да проверите дали всичко върви нормално. Знанието на приблизителната дата на раждане е важно, за да можете да направите пренатални тестове в точното време и да изчислите най-безопасното време за раждане. Също така е от решаващо значение да имате информация за това в коя седмица сте бременна, ако терминът Ви закъснява.

Колко време продължава една бременност?

Нашият калкулатор на термина ще изчисли колко напреднала е бременността и коя е приблизителната дата за раждане. Доносената бременност продължава около 280 дни или 40 седмици. По принцип повечето бебета се раждат между 37 и 42 седмица от бременността. Бебето се счита за недоносено, ако се роди преди 37та седмица.

Колко надежден е калкулатора на термина?

Ако знаете кога е започнала последната Ви менструация и каква е продължителността на цикъла Ви, нашият калкулатор на термина може да изчисли приблизителната дата за раждане. Калкулаторът е възможно най-точен, но е важно да знаете, че датата на термина винаги е приблизителна. Само 5% от жените раждат на очаквания термин. Повечето раждания се случват в рамките на две седмици преди или след очаквания ден.

Мога ли да изчисля термина си, ако имам нередовен цикъл?

Нашият калкулатор на термина е подходящ и за нередовен цикъл, тъй като Ви позволява да въведете средната продължителност на Вашия менструален цикъл. Като се вземе това предвид, изчислението ще бъде по-точно. По принцип Вашият термин е 280 дни (40 седмици) от първия ден на последната Ви менструация. Въпреки това, ако менструацията Ви е нередовна или варира от „редовните“ 28 дни, приблизителната Ви дата за раждане може да е различна.

pregled po vreme na bremennost

Ще се промени ли приблизителната дата на термина ми след като ми направят необходимите прегледи?

Ще получите по-точна дата за термина след като преминете през необходимите прегледи при специалист. Това обикновено се прави на около 12-та седмица от бременността и датата, която Ви определят ще се използва за приблизителната дата на раждане. Ултразвукът използва информацията за размера на плода, за да определи гестационната възраст (времето, изминало от първия ден на последния менструален период). За определянето на тези цели той е най-точен между 7 и 13 седмица от бременността.

НАУКАТА ЗАД

Определяне на термина

Спонсорирано от Nutricia

Овулацията и зачеването обикновено се случват около две седмици след първия ден от менструацията, а средната бременност продължава между 37 седмици и 42 седмици. Използвайки тази информация, заедно със средната продължителност на Вашия менструален цикъл, ще можем да изчислим Вашия термин.

Получете безплатно ежеседмична информация и съвети от нашите експерти

Сега, след като знаете датата на Вашия термин, присъединете се безплатно към Aptaclub и получавайте всяка седмица информация и съвети за Вашата бременност. Научете как се променя тялото Ви и как се развива Вашето бебе. След раждането на Вашето бебе, ние ще Ви помогнем през тези нови и вълнуващи времена, като Ви изпращаме ежемесечни новини за развитието на Вашето бебе.

Последен преглед: 30-ти август 2019

Повече от нашите експерти

Свързани статии:

Въпроси относно кърменето и храненето?

Можете да се свържете с нас и да зададете Вашите въпроси на нашата FB страница

x