Кърмене по време на коронавирус (COVID-19)

Кърмене по време на коронавирус (COVID-19)

Кърменето на бебето е едно от най-добрите неща, които можете да направите в подкрепа на неговото здраве. И това е вярно, дори ако показвате симптоми на коронавирус (COVID-19). Напълно безопасно е да кърмите бебето си и понастоящем няма данни, които да покажат, че вирусът може да бъде предаден на Вашето бебе чрез кърмата Ви.

В кърмата има не само мощни антитела, които повишават имунната система на Вашето бебе, но е и чудесен начин да се свържете с него, което предлага много предимства и за Вас.

От първите капки кърма, до преодоляването на често срещани проблеми с кърменето – разполагаме с богата информация, която да Ви помогне да започнете кърменето с възможно най-добрия старт.

Ако страдате от симптоми на COVID-19 и не се чувствате добре, важно е да се грижите както за себе си, така и за бебето си. Не се претоварвайте – опитайте да изцеждате и съхранявате мляко, когато имате енергия, за да можете да продължите да кърмите както обикновено, след като напълно оздравеете.

Подготовка за кърмене

Предлагаме Ви съвети, които могат да Ви помогнат, когато започнете да кърмите, за да можете Вие ​​и Вашето бебе да се възползвате от многото предимства, които кърменето носи.

small baby suckling

Д-р Сара Джарвис разкрива най-добрия начин как стъпка по стъпка да започнете кърменето успешно. От допълнителните хигиенни мерки, които ще искате да предприемете по време на пандемията на коронавируса, различните позиции за кърмене, които можете да опитате, до съветите как да придържате бебето правилно.

Тя също така споделя различни аспекти на кърменето на Вашето бебе, ако сте имали положителен тест за коронавирус, включително допълнителните грижи, които трябва да положите, за да защитите бебето си.

Ако искате повече информация по някоя от темите, които обхваща д-р Сара Джарвис, ние сме тук, за да Ви помогнем, или ако вече сте започнали да кърмите, можете също така да гледате как Д- р Сара споделя най-добрите си съвети.

Д-р Сара Джарвис, MBE

Д-р Сара Джарвис е квалифициран личен лекар, автор е на статии свързани с медицината, и активен устатник в телевизионни предавания, с насока към женското здраве.

Освен че е постоянен медицински експерт в предаването на Би Би Си Радио 2 на Джеръми Вайн, по време на коронавирус пандемията, д-р Сара Джарвис редовно гостура в BBC 1, The One Show, ITV’s Coronavirus: Q&A и канал 5, давайки експертни съвети по всички аспекти на пандемията.

Как се кърми

Позиции за кърмене

Изцеждане и съхраняване на кърмата

dr sarah jarvis small

Здравословно кърмене

Вие осигурявате всички хранителни вещества на Вашето бебе по време на кърмене и затова е много важно да се храните здравословно и да ограничите консумацията на определени храни и напитки.

Здравословно хранене в периода на кърмене

Храни, които да се избягват при кърмене

Кофеин в периода на кърмене

Проблеми при кърмене

Кърменето понякога може да бъде трудно, но с правилната подкрепа тези проблеми могат да бъдат преодолени и кърменето може да продължи.

getting enough breastmilk

Защо да кърмим?

Кърменето дава на Вашето бебе най-добрия старт в живота, но защо и какви ползи дава кърменето на Вас и Вашето бебе?

baby touching mother during breastfeeding 2

Нашата експертиза

В Aptaclub имаме над 40 години опит в изследвания на майчиното мляко и обичаме да споделяме знанията си за кърмата и кърменето, за да Ви помогнем в този важен момент.

breastfeeding baby on bed 2
contact aptaclub careline bulgaria

Бъдещето здраве на Вашето бебе започва тук

В Aptaclub вярваме, че опитът помага да се изгради устойчивост; че всяка нова среща, независимо дали по време на бременността или след раждането, може да оформи бъдещото развитие на Вашето бебе. С нашата научна експертиза ние можем да помогнем на Вас и Вашето бебе да прегърнете утрешния ден.

Свързани статии:

Въпроси относно кърменето и храненето?

Можете да се свържете с нас и да зададете Вашите въпроси на нашата FB страница

x