Ванилово мюсли с кайсия и смесени семена

Време за подготовка: 10 минути – Порции: 22 x 45 г порции

Ядките и семената в тази закуска осигуряват здравословни полиненаситени мастни киселини и редица витамини и минерали. Това е проста рецепта: всичко, което трябва да направите е да смесите продуктите.

Това ястие е: Без млечни продукти • веган • вегетарианско • с ниско съдържание на наситени мазнини, захар и сол • източник на фибри, протеини, витамин Е, биотин, фосфор и мед • с високо съдържание на манган.

Всяка порция съдържа:

Хранителна стойностКоличество% Референтен прием на хранителни вещества
Енергийна стойност214 ккал11%
Мазнини12 гр17%
Наситени мазнини1.3 гр7%
Захари4.5 гр5%
Сол0.18 гр3%

Съвет на диетолога

Бъдещите майки могат да включат ядки в диетата си по време на бременността, освен ако не са алергични към тях. Консумацията на ядки по време на бременност може да намали вероятността Вашето бебе да развие алергии вбъдеще1.

Продукти

 • 400 гр овесени ядки
 • 75 гр сушени кайсии, нарязани на едро
 • 75 гр фурми, нарязани на едрно
 • 150 гр цели бадеми
 • 175 гр смесени семена (като семена от тиква, слънчоглед, ленено семе, мак и сусам)
 • 50 гр печени белени бадеми
 • Семената от 1 шушулка ванилия

За сервиране

 • 135 мл неподсладено, богато на витамини бадемово мляко

Рецептата съдържа следните алергени: овес, ядки (бадеми), сусам, глутен и сулфити. Всички характеристики за хранителни са базирани върху анализ на една порция.

Хранителни ползи

* Овес: Осигурява фибри, за да предотврати запек, причинен от хормоналните промени2

* Кайсии: Съдържат желязо, което може да помогне на Вашето бебе да получи необходимия кислород и хранителни вещества по време на бременността3

* Бадеми: Осигуряват фолиева киселина, която може да помогне за намаляване на риска от дефекти на невралната тръба като спина бифида4

Начин на приготвяне

 1. Разбъркайте всички съставки в голяма купа, докато се смесят равномерно.
 2. Съхранявайте в херметичен съд.
 3. Сервирайте с бадемово мляко.

Последен преглед: 7-ми септември 2018

contact aptaclub careline bulgaria

Бъдещето здраве на Вашето бебе започва тук

В Aptaclub вярваме, че опитът помага да се изгради устойчивост; че всяка нова среща, независимо дали по време на бременността или след раждането, може да оформи бъдещото развитие на Вашето бебе. С нашата научна експертиза ние можем да помогнем на Вас и Вашето бебе да прегърнете утрешния ден.

Свързани статии:

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.

Избери държава