Бременност по време на коронавирус (COVID-19)

Независимо дали се чувствате  изненадани или зарадвани от бременността си (или дори по малко от двете), ние сме тук, за да Ви подкрепим във всяка една стъпка. От най-новите насоки за това как пандемията коронавирус може да повлияе на бременността Ви до разкриването на завладяващата наука за развитието на Вашето бебе, ние сме тук с информация, която да Ви помогне да се насладите на здравословна бременност, като същевременно осигурите възможно най-доброто начало на бебето си.

Най-новите съвети за защита на Вашето бебе по време на коронавирус (COVID-19)

Безопасно ли е да има “кожа до кожа“ контакт с Вашето бебе, ако проявявате симптоми на коронавирус (COVID-19)? Новородените бебета изложени ли са на по-голям риск?

Въз основа на последните научни доказателства, д-р Сара Джарвис споделя своите обнадеждаващи съвети и говори за минималните ефекти, които COVID-19 оказва върху малките бебета към момента. Тя споделя най-добрия начин, по който да запазите бебето си в безопасност и да го предпазите от заразяване с вируса, включително допълнителни предпазни мерки, които може да предприемете, ако Вие самите проявявате симптоми на COVID-19.

Д-р Сара Джарвис, MBE

Д-р Сара Джарвис е квалифициран личен лекар, автор е на статии свързани с медицината, и активен участник в телевизионни предавания, с насока към женското здраве.

Освен че е постоянен медицински експерт в предаването на Би Би Си Радио 2 на Джеръми Вайн, по време на коронавирус пандемията, д-р Сара Джарвис редовно гостува в BBC 1, The One Show, ITV’s Coronavirus: Q&A и канал 5, давайки експертни съвети по всички аспекти на пандемията.

Полагане на основите на тяхното бъдеще, етап по етап

careline icon circle

Присъединете се към бъдещи майки и млади родители

Получете безплатни експертни съвети, персонализирани имейли, ръководства с инструкции и други.

Категории бременност

Диета и хранене

Здравословната и балансирана диета, която ядете сега, може да промени бъдещото здраве на Вашето бебе

Практически съвети и насоки

Полезни начини за планиране и подготовка на раждането

Здраве и благополучие

Разбиране на различни методи за облекчаване на болката и кога те могат да се прилагат, за да направят раждането Ви по-леко.

Съвети за партньори

Подкрепите партньора си по време на бременност

Свързване с твоето бебе

Никога не е твърде рано да се свържете с бебето си и любовта, която проявявате днес, ще продължи за цял живот

Раждане

Научете повече за цезаровото сечение и какво се случва по време на процедурата.

Повече от нашите експерти

Присъединете се към Aptaclub във Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook, за да се присъедините към хилядите бъдещи и млади майки, които обсъждат и споделят своя опит.

Присъединете се към Aptaclub в Instagram

Последвайте AptaClub в Instagram и научете още много полезни съвети за здравето на Вас и Вашето дете!

Препоръчани теми свързани с бременността

Храна и леки закуски в периода на раждане

Храни, които трябва да се избягват при бременност

Витамин А при бременност

Ефектът, който оказва музиката върху неродените бебета

Здравословен хранителен режим при бременност

Защо въглехидратите са важни

Защо солта е важна

Супер храни при бременност

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.

Избери държава