Защо плачат бебетата?

Резюме

Бебетата плачат, защото са гладни, изморени,  имат нужда от смяна на памперса или просто защото искат да бъдат гушкани. Като нов родител, едно от първите Ви задължения ще бъде да се научите какво означава всеки плач на бебето Ви, но не се притеснявайте, скоро ще стане инстинктивно.

careline icon circle

Съвет от експерт

Получете необходимата подкрепа в момента, в който се нуждаете от нея

Бебешки плач: Какво се опитва да Ви каже Вашето бебе?

Бебетата плачат, защото не могат да говорят! Това е техния единствен начин да Ви накарат да удовлетворите нуждите им.

Ето какво може да се опитва да каже Вашето бебе и какво можете да направите, за да помогнете:

  • Гладно съм
    Въпреки че в началото звучи като всеки друг плач, скоро ще се научите да идентифицирате конкретния звук на глад. Храненето бързо ще реши този проблем.
  • Имам газове
    Ако бебето Ви плаче след като е нахранено, може би е има газове или дори колики. Оригването на Вашето бебе след всяко хранене, може да помогне. Ако ли не и Вашето бебе все още изглежда неразположено, говорете с Вашия педиатър.
  • Преуморено съм
    Ако плачът на бебето Ви се увеличи в края на деня, то може просто да е уморено след всички вълнуващи нови преживявания, които е имало. Ако случаят е такъв, уверете се, че то спи достатъчно през деня. Вечерният плач също е друг потенциален признак на колики.
  • Некомфортно ми е
    Бебето Ви е прекалено горещо или твърде студено? (Проверете температурата на гърдите им. Ръцете и краката на бебето Ви често се усещат студени на допир, дори когато са топли). Или пелената просто се нуждае от смяна?
  • Не се чувствам добре
    Ако бебето е болно, виковете често ще звучат различно от нормалното. Понякога бебето ще плаче по-малко, когато е зле.
  • Искам да ме гушкат
    Понякога бебето Ви просто иска да бъде близо до вас и да бъде прегърнато. Отделете време да се насладите на тези ценни моменти заедно.

Следващи стъпки

  • Открийте повече за плаченето
  • Говорете с педиатъра, ако се притеснявате от плача на бебето. Може да е причинен от колики или някакъв друг дискомфорт.
  • Помолете за помощ приятелите си и семейството. Ако сте стресирани, бебето Ви ще усети това и често ще плаче повече. Уверете се, че отделяте малко време за себе си, за да се отпуснете и балансирате
contact aptaclub careline bulgaria

Бъдещето здраве на Вашето бебе започва тук

В Aptaclub вярваме, че опитът помага да се изгради устойчивост; че всяка нова среща, независимо дали по време на бременността или след раждането, може да оформи бъдещото развитие на Вашето бебе. С нашата научна експертиза ние можем да помогнем на Вас и Вашето бебе да прегърнете утрешния ден.

Свързани статии:

Въпроси относно кърменето и храненето?

Можете да се свържете с нас и да зададете Вашите въпроси на нашата FB страница

x