Помощ при преждевременно родено бебе

Малка благословия

Любовта и подкрепата ще Ви помогнат да преминете през това

Раждането на преждевременно родено бебе може да бъде емоционално стресиращо и изтощително и за двамата родители. Като партньор може да се чувствате безпомощен, включително и от това, че трябва да бъдете силен, но и Вие, и Вашият партньор ще се нуждаете от комфорт и подкрепа. Опитайте се да не се подтискате и да се депресирате и потърсете помощ, ако имате нужда от нея.

Подкрепа на Вашата партньорка и новороденото Ви бебе

Неонатологичните отделения са добре оборудвани, с цел да се грижат правилно за недоносените бебета, но въпреки целия персонал и медицинско оборудване те могат да бъдат страховито място. Опитайте се да останете близо до бебето си, говорейки с Вашата партньорка ако бебето е на около 24 седмици, то ще разпознае гласа Ви от времето, когато е било в утробата и това ще го успокои.

Неонаталогът ще Ви информира колко дълъг физически контакт можете да имате с бебето си, успокояващото докосване от време на време обикновено е добре и ще помогне на Вашето бебе да знае, че сте там. След като бебето е достатъчно силно, ще можете да се включите в грижите за него – смяна на пелени, къпане, масажиране и дори хранене.

Подготовка за прибиране вкъщи

Раждането на преждевременно родено бебе вероятно означава, че сте прекарали много време в ходене до болницата, така че връщането вкъщи към домашните задължения, може да бъде трудно. Може би ще поискате да споделите отговорността с партньора си, така че когато трябва да се върнете у дома, къщата да бъде готова. За да си помогнете, починете си от болничните задължения, изчистете ума си и се концентрирайте върху нещо различно, но не забравяйте да поискате помощ от приятели и семейството. Ще Ви трябват в този момент.

Ако Вашето новородено има по-големи братя и сестри, може също да ги включите в задачите. За децата може да е трудно, ако родителите им прекарват дълги периоди в болница и може да им помогнете като ги осведомявате какво се случва.

Следродилната депресия е по-често срещана при родители на преждевременно родени бебета

Следродилна депресия при партньори

Следродилна депресия (PND) не е нещо, което засяга само новите майки – партньорите им също са податливи. По-често срещано е при родители на преждевременно родени бебета поради допълнителният стрес и напрежение. За съжаление може да окаже допълнителен натиск върху и без това трудната ситуация и е важно, ако подозирате, че страдате Вие или партньора Ви, да потърсите съвет от медицински специалист.

Добре е да сте запознати със следните симптоми:

  • Плач
  • Паник атаки
  • Умора през цялото време
  • Безсъние
  • Загуба на апетит или повишен апетит
  • Загуба на самочувствие
  • Промяна в настроенията

Последно прегледано: 19-и май 2015

contact aptaclub careline bulgaria

Бъдещето здраве на Вашето бебе започва тук

В Aptaclub вярваме, че опитът помага да се изгради устойчивост; че всяка нова среща, независимо дали по време на бременността или след раждането, може да оформи бъдещото развитие на Вашето бебе. С нашата научна експертиза ние можем да помогнем на Вас и Вашето бебе да прегърнете утрешния ден.

Свързани статии:

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.

Важна бележка с медицинска насоченост

Информацията на този уебсайт, включително, но без да се ограничава до текста, графиките, изображенията, връзките, аудио, видео, извлеченията, резултатите от каквито и да е прогнозни калкулатори или инструменти или средства за проверка на симптомите, предсказуемите дни и / или дати и други материали са за обща информация само за целите и не трябва да се разглежда като здравен или медицински съвет, диагноза или лечение за Вас и / или Вашето (нероденото) дете. На информацията, съдържаща се в този уебсайт, не може да се разчита и не е точна, нито специфична за Вас и / или Вашето (нероденото) дете. Винаги се съгласувайте с Вашия лекар или здравен работник във връзка с всякакви въпроси, които може да имате относно медицинско състояние и / или медицински симптоми. Никога не пренебрегвайте професионални медицински съвети или забавяйте търсенето им поради нещо, което сте прочели на този уебсайт или сте разговаряли с някой от нашите консултанти. В случай на (подозрение за) спешна медицинска помощ, незабавно се обадете на Вашия лекар или спешната помощ. Nutricia и нейните филиали не дават никакви гаранции, изявления или гаранции относно каквото и да е съдържание, предоставено на този уебсайт под каквато и да е форма, пълнотата, адекватността, пригодността, качеството, надеждността и точността на която и да е от информацията на този уебсайт. До степен, напълно разрешена от приложимите закони, Nutricia И нейните филиали изключват всички задължения, произтичащи от или във връзка с използването или злоупотребата с информацията или липсата на информация на този уебсайт.