Изграждане на връзка с Вашето бебе на 0-3 месеца

Времето е ценно

Как да насърчим връзката с новороденото

Изграждането на връзка с Вашето бебе ще дойде естествено, така че не се притеснявайте, дори да не сте Вие тази, която го храни. Важно е също така  цялото семейство, включително братята и сестрите да прекарвате време заедно, за да дадете на новороденото истинско чувство за принадлежност.

Изграждане на връзката

Ето няколко прости начина, с които можете да създадете това усещане за връзка с Вашето бебе:

  • Дръжте бебето близо до себе си по време на хранене
  • Раздвижвайте внимателно ръцете и краката им
  • Масажирайте ги, както сте правили през първите няколко седмици
  • Вземете ги и ги полюлейте
  • Докосвайте ги
mother kissing babys feet
Докосването е най-добрият начин да създадете връзка с Вашето бебе.

Физическият контакт е най-добрият начин за изграждане на връзка с Вашето бебе, тъй като:

  • Дава му  усещане за безопасност и сигурност
  • Прави го участник в света около него
  • Комуникира с него така, че то да може да Ви отговори

Колкото повече контакт имате с Вашето бебе, толкова по-силна връзка ще изградите. Но не се обезсърчавайте, ако отнеме известно време преди бебето да започне да реагира на Вашите усилия. Естествено е да мине време, докато свикнете един с друг.

Последно прегледано: 19-и ноември 2015

contact aptaclub careline bulgaria

Бъдещето здраве на Вашето бебе започва тук

В Aptaclub вярваме, че опитът помага да се изгради устойчивост; че всяка нова среща, независимо дали по време на бременността или след раждането, може да оформи бъдещото развитие на Вашето бебе. С нашата научна експертиза ние можем да помогнем на Вас и Вашето бебе да прегърнете утрешния ден.

Свързани статии:

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.

Избери държава