7-те чудеса на кърмата

Кърмата е невероятна. Тя вдъхновява нашите изследвания в продължение на 50 години. Колкото повече научаваме, толкова по-неочаквани и невероятни нейни свойства се разкриват.

7 прекрасни факта за кърмата

number icon 1

Кърмата Ви е напълно уникална за Вас

Съставът ѝ се определя от фактори, включително Вашия хранителен режим, хормони, генетика, влияния на околната среда, Вашите нужди и тези на Вашето бебе.

number icon 2

Вашето бебе разпознава миризмата на кърмата Ви

Ароматът на кърмата Ви кара новороденото да показва признаци, че Ви търси. И удивително, те могат да усетят и обработят информацията, съдържаща се във Вашето мляко.

number icon 3

Кърмата Ви може да помогне на бебето Ви да заспи

Нивата на хормоните в кърмата Ви ще се променят спрямо нивата им през различните часове на деня. Това означава например, че вечерта Вашата кърма ще съдържа хормони, предизвикващи съня, на Вашето бебе.

nomer icona 4

Кърменето кара Вашите „любовни хормони“ да се покачват

Смята се, че контактът “кожа до кожа” при кърменето помага за изграждането на връзка между Вас и бебето Ви. Учените също така са открили, че докато кърмите, нивата на окситоцин се повишават, което се смята, че помага за увеличаването на чувствата Ви на любов към детето Ви.

nomer icona 5

Кърмата помага на Вашето бебе да има по-здравословно бъдеще

Кърмата е пълна с антитела, борещи се с микроби. Може да намали риска от развитие на екзема, астма, алергии и затлъстяване в по-късна възраст. Продължителното кърмене може също да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания в по-късния етап от живота на детето Ви.

icon number 6

Кърмата възпитава здравословни хранителни навици

Вашият хранителен режим може пряко да повлияе на състава на кърмата. Храните, които приемате по време на кърмене, могат да повлияят на вкусовете на Вашето бебе по време на захранването и след това.

icon number 7

Кърмата е различна за момченцата и момиченцата

Знаете ли, че момчетата консумират повече кърма, отколкото момичетата? И е удивително, че кърмата, произведена за момчета, съдържа 25% повече калории, отколкото тази за момичетата.

maika kurmi bebe

Все още не знаем как млякото става естествено съобразено с нуждите на всяко бебе. Необходими са още много изследвания, но няма съмнение, че майчината кърма е забележителна.

Притеснявате се за кърменето?

Напълно нормално е в началото кърменето да Ви затруднява, но нашето ръководство за кърмене е пълно със съвети, които да Ви помогнат да успеете.

Открийте повече за чудните свойства на майчината кърма

Научете повече за положителните ефекти на майчината кърма за здравето и развитието на Вашето бебе в следващите статии.

Майчината кърма и кърменето

  • Какво е толкова уникалното в мъйчината кърма? Разберете какво съдържа тази оригинална суперхрана и как е от полза за Вашето бебе.
  • Може ли кърмата да помогне на Вашето бебе да обича храната? Как хранителният Ви режим по време на кърмене може да повлияе на вкусовите им предпочитания?
contact aptaclub careline bulgaria

Бъдещето здраве на Вашето бебе започва тук

В Aptaclub вярваме, че опитът помага да се изгради устойчивост; че всяка нова среща, независимо дали по време на бременността или след раждането, може да оформи бъдещото развитие на Вашето бебе. С нашата научна експертиза ние можем да помогнем на Вас и Вашето бебе да прегърнете утрешния ден.

Свързани статии:

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.

Избери държава