Грижа за Вашето бебе по време на коронавирус (COVID-19)

Знаем, че бебето Ви е най-ценното нещо на света за Вас и ще направите всичко, за да го запазите в безопасност. Така че в настоящата ситуация е разбираемо, ако се тревожите за неговото здраве и благополучие. Но е важно да се помни, че настоящите доказателства показват, че COVID-19 представлява много нисък риск за бебетата.

Да бъдеш млад родител може да бъде трудна работа и в най-добрите времена, но откъсването от обичайната среда и подкрепа е едно особено предизвикателно. Така че, независимо дали се справяте с кърменето на новороденото си, дали се „борите“ с колики или със съня, или искате да знаете най-добрия начин да защитите бебето си от COVID-19 – ние сме тук, за да Ви подкрепяме и да Ви уверим, че дори в този труден момент родителството може да протича гладко.

Най-новите съвети за защита на Вашето бебе по време на коронавирус (COVID-19)

Безопасно ли е да има “кожа до кожа“ контакт с Вашето бебе, ако проявявате симптоми на коронавирус (COVID-19)? Новородените бебета изложени ли са на по-голям риск?

Въз основа на последните научни доказателства, д-р Сара Джарвис споделя своите обнадеждаващи съвети и говори за минималните ефекти, които COVID-19 оказва върху малките бебета към момента. Тя споделя най-добрия начин, по който да запазите бебето си в безопасност и да го предпазите от заразяване с вируса, включително допълнителни предпазни мерки, които може да предприемете, ако Вие самите проявявате симптоми на COVID-19.

Д-р Сара Джарвис, MBE

Д-р Сара Джарвис е квалифициран личен лекар, автор е на статии свързани с медицината, и активен участник в телевизионни предавания, с насока към женското здраве.

Освен че е постоянен медицински експерт в предаването на Би Би Си Радио 2 на Джеръми Вайн, по време на коронавирус пандемията, д-р Сара Джарвис редовно гостува в BBC 1, The One Show, ITV’s Coronavirus: Q&A и канал 5, давайки експертни съвети по всички аспекти на пандемията.

Развитие на Вашето бебе, етап по етап

Теми за бебета

Хранителен режим

Здравословната диета от кърменето до отбиването гарантира, че бебето Ви има това, от което се нуждае, за да бъде здраво и жизнено .

Свързване и развитие

Създаването на връзка с детето Ви може да намали стреса му и дори да помогне за установяването на неговите модели на сън.

Здраве и благополучие

Овладяването на стреса, добрия режим на съня и упражненията са полезни за Вашето бебе.

Съвети за родители

Бъдете в подкрепа на партньора си след раждането.

Препоръчано за бебето

Колко често и по колко

Рефлукс при бебетата

Въведение в захранването

Лактозна непоносимост при бебетата

Признаци за захранване

Решение на проблеми при захранването

Кърменето е най-доброто за бебетата и осигурява многобройни ползи за здравето на детето и на майката

Моля, прочетете първо тази важна бележка

С натискане на бутона за продължаване ще можете да видите информация за Aptamil за кърмачета и малки деца и други продукти. Ако решите да продължите, доброволно се съгласявате, че Aptaclub да предоставя тази информация по Ваше желание.

Важно е храненето на майките през периода на подготовката и самото кърмене да е здравословно и балансирано. При въвеждане на частично хранене с биберон са възможни негативни последици върху кърменето като намаляване на количеството на кърмата. Възстановяването на лактацията е трудно, след като веднъж е взето решение да не се кърми. Трябва да имате предвид социалните и финансови затруднения при хранене с мляко за кърмачета.

Неправилната употреба на мляко за кърмачета, както и на неподходящите храни или методи за хранене могат да застрашат здравето на детето. За да избегнете рисковете за здравето, стриктно спазвайте указанията за приготвяне, използване и съхранение на млякото. Млеката за кърмачета трябва да се използват само по съвет на лекар, фармацевт или друг здравен специалист в областта на грижата за майката и детето.

Избери държава